Heb je een vraag?

Tarief bepalen

Heb je een vraag?
  • Automatisch verzekerd
  • In je buurt
  • Snel & eenvoudig

Alle vragen

Hoe bepaal ik mijn tarief?

Als aanbieder bepaal je per dienst zelf je tarief. Sommige taken zijn nu eenmaal zwaarder of intensiever, waardoor de prijs wat hoger kan liggen. Er is evenwel een minimum- en maximumbedrag van respectievelijk € 2 en € 13 per uur van toepassing. Voor ieder begonnen uur mag je minstens een half uur aanrekenen. Bijvoorbeeld: wanneer je 1 uur en 15 minuten werkt, mag je eventueel anderhalf uur aanrekenen.

In onze app vind je per dienst een prijsvoorstel met de gemiddelde uurprijs.

 

 

Hoe wordt er rekening gehouden met transportkosten?

De aanbieder kan steeds een uurtarief voor het vervoer aanrekenen van minimum € 2 en maximum € 13. De aanvrager en aanbieder spreken het tarief af. Bovenop het uurtarief kan een kilometervergoeding worden afgesproken. Ook dit is een afspraak die aanbieder en -vrager onderling maken. Hiervoor is een veld met extra kosten voorzien in het platform. Ter informatie: het forfait voor beroepsverplaatstingen bedraagt € 0,4259 per kilometer.

Ook voor andere diensten kunnen er extra kosten worden aangerekend. Zo kan de aanbieder bijvoorbeeld een vergoeding vragen voor het gebruik van zijn eigen materiaal.

Hoe verloopt de betaling?

Wanneer de aanbieder een dienst geleverd heeft, keurt de aanvrager deze achteraf goed. Na de goedkeuring gaat de hulpvrager over tot een online betaling. Hiervoor zal een betaalpagina worden geopend waarop de online betaling gebeurt. Deze betaling komt op de rekening van Welbi, die de betaling verwerkt.  

Je hoeft je als hulpvrager of aanbieder geen zorgen te maken over belastingen of onkosten, deze worden door Welbi in orde gebracht. Na aftrek van alle genoemde en wettelijke kosten stort Welbi het bedrag aan de hulpaanbieder. Welbi betaalt aan de hulpaanbieder het netto-bedrag uit.

Contact

Ben je er nog niet helemaal uit?

Neem contact met ons op

Liever telefonisch?
Geen probleem!

We helpen je graag verder met je vragen en bieden persoonlijke ondersteuning.

078/05 01 48

Onze welbipunten

In onze fysieke Welbipunten kan je terecht met al je vragen of problemen.

Waarom welbi visual Ga naar overzicht