Heb je een vraag?

Over Welbi

Heb je een vraag?
  • Automatisch verzekerd
  • In je buurt
  • Snel & eenvoudig

Alle vragen

Is Welbi actief in heel Belgiรซ?

Welbi is actief in heel Vlaanderen. 

Is Welbi enkel voor niet-professionals?

Ja. Alle aanbieders op Welbi bieden diensten aan als bijverdienste, en zijn niet-professionals. De bedoeling van Welbi is om je in contact te brengen met mensen in je buurt die graag een handje helpen. Welbi is geen platform om professionele arbeidskrachten te vinden.

Is Welbi legaal?

Zeker en vast. Welbi is een deelplatform dat valt onder de deeleconomie wetgeving. Welbi is ook een platform dat erkend is door de federale overheid.

Is er sprake van een werknemer-werkgever relatie tussen de vrager en aanbieder?

Nee. Welbi faciliteert een deelplatform waar vragers en aanbieders elkaar vinden. Wanneer je actief bent op een deelplatform val je onder de wetgeving deeleconomie waarbij niet-professionele particulieren diensten uitvoeren voor andere particulieren.

Komt Welbi in aanmerking voor tegemoetkoming ifv Persoonlijk Assistentiebudget of Persoonsvolgend Budget?

Ja, als erkend deeleconomieplatform komen de kosten die via Welbi gemaakt worden in aanmerking voor PAB of PVB. Een document met de overeenkomst dat je kan aanvullen vind je hier: 

overeenkomst Welbi - PAB PVB.pdf

Waarom zou ik Welbi gebruiken?

Welbi brengt mensen uit je buurt samen om elkaar te helpen. Betaalbaar en betrouwbaar voor wie helpende handen zoekt, gemakkelijk en snel voor wie wil helpen. Welbi is eenvoudig, betrouwbaar en fiscaal voordelig.

Waar vind ik de Welbipunten in mijn buurt?

In onze fysieke Welbipunten kan je terecht met al je vragen of problemen. Je vindt een overzicht van alle Welbipunten op deze pagina.

Wat is een deeleconomie?

Deeleconomie is gebaseerd op het ruilen en delen van ruimtes, goederen, werktuigen, geld, kennis en diensten. Bijklussen in de deeleconomie betekent dat particulieren onderling diensten mogen aanvragen en uitvoeren tegen betaling. Ze maken hierbij gebruik van een erkend platform zoals Welbi dat alles coördineert.

Welke vereniging heeft Welbi opgericht?

Welbi is een initiatief van zorggroep Curando: een vereniging zonder winstoogmerk met 1200 medewerkers en meer dan 350 jaar ervaring. Een begrip in de Vlaamse zorgsector.

 

Meer informatie vind je op www.curando.be.

Wie kan een helpende hand worden op Welbi?

Iedereen vanaf 16 jaar kan zich als aanbieder opgeven op Welbi. Enkel niet-professionals mogen aanbieder worden. Elke aanbieder die zich aanbiedt op Welbi moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden, en wordt beoordeeld door de aanvragers. Zo ben je als aanvrager zeker dat je via Welbi in contact komt met betrouwbare personen.

Contact

Ben je er nog niet helemaal uit?

Neem contact met ons op

Liever telefonisch?
Geen probleem!

We helpen je graag verder met je vragen en bieden persoonlijke ondersteuning.

078/05 01 48

Onze welbipunten

In onze fysieke Welbipunten kan je terecht met al je vragen of problemen.

Waarom welbi visual Ga naar overzicht