Woon- en Zorgbedrijf Wervik zet schouders onder Welbi

Het Woon- en Zorgbedrijf Wervik zet mee de schouders onder het online deelplatform Welbi, een initiatief van de zorggroep Curando. In het lokaal dienstencentrum De Spie in Geluwe opent een fysiek Welbi-punt waar iedereen terecht kan.

Curando en zijn partner Cevi lanceerden op 15 maart 2022 Welbi.  Dit is een door de federale overheid erkend, online deelplatform dat toelaat om, eenvoudig en automatisch verzekerd helpende handen, in de buurt te vinden of zelf aan te bieden.

Samen sterk

Curando is enthousiast met het engagement. “Met Welbi willen we bouwen aan een samenleving waarbij helpende handen letterlijk om de hoek zijn.  Iedereen, ook jonge mensen, kunnen genieten van de diensten van Welbi. De samenwerking met het Woon- en Zorgbedrijf Wervik is belangrijk voor ons.  Hoe meer mensen we kunnen bereiken met Welbi, hoe beter we ze kunnen helpen.” aldus Lissa Boone, projectmedewerker Welbi.

Het Woon- en Zorgbedrijf Wervik wil met zijn gevarieerd dienstenaanbod een reële impact uitoefenen op de specifieke woon- en zorgbehoefte van de lokale bevolking en daar hoort dus vanaf nu ook Welbi bij.

Vanuit het Lokaal Dienstencentrum De spie wordt sterk ingezet op buurgerichte zorg en burenhulp. Met de uitrol van Welbi streeft men er naar om de sociale cohesie in de buurt te versterken. De ene zorgbehoevende buur kan zo via Welbi, hulp vinden bij een andere zorgbiedende buur inzake boodschappen, vervoer, klusjes en dergelijke.

Welbi: flexibel en verzekerd hulp vragen of aanbieden

Mensen die bereid zijn om elkaar (sporadisch, flexibel) met diverse diensten te helpen, kunnen op het platform kiezen uit 6 breed gedefinieerde diensten: vervoer, klusjes, babbel, oppas, digitale ondersteuning en shoppen.

Registeren kan via www.welbi.be of via de app. Welbi is toegankelijk vanaf 16 jaar.  Wie hulp biedt kan minimum 2 euro en maximum 13 euro per uur vragen, naast extra kosten voor gebruik van eigen materiaal.  Hulpvragers betalen, naast de vergoeding aan de hulpaanbieder, een bijkomende vergoeding van 2 euro per uur, die de kosten voor btw, verzekeringen, betaling en administratie dekt.

Bijkomend Welbipunt

Een grote troef van Welbi zijn de fysieke Welbi-punten.  Op deze locatie kan iedereen terecht met allerlei vragen. Dit maakt van Welbi een unieke dienstverlener binnen de deeleconomie.  Het Woon- en Zorgbedrijf Wervik opent een Welbi-punt in het lokaal dienstencentrum De Spie, Beselarestraat 3, 8940 Wervik, zodat iedereen kan geholpen worden zonder grote verplaatsingen. Het lokaal dienstencentrum is elke weekdag geopend van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur. Gesloten tijdens het weekend en op feestdagen.