Wielsbeke zet schouders onder Welbi

Gemeente Wielsbekezet mee de schouders onderhetonline deelplatform Welbi, een initiatief van zorggroep Curando.

Curando en zijn partner Cevi lanceerden op 15 maart Welbi: een door de federale overheid erkendonline deelplatform dat toelaat omeenvoudig helpende handenin de buurt te vinden of zelf hulp aan te bieden. Wie hulp aanbiedt is overigens automatisch verzekerd.

Samen sterk

“Ieder initiatief dat mensen in deze moeilijke tijden probeert samen te brengen ondersteunen we als gemeente graag“, zegt burgemeester van Wielsbeke Jan Stevens. Ook Curando is enthousiast overhet engagement. “Welbi wil mensen langer én beter in een vertrouwde thuisomgeving laten wonen. De dienst wil bouwenaan een samenleving waarbij zorg betaalbaar blijft en vereenzaming tegengegaan wordt. Ook jonge mensen kunnen genieten van dediensten van Welbi. De samenwerking met Wielsbeke is belangrijk voor ons. Hoe meer mensen we kunnen bereiken met Welbi, hoe beter we ze kunnen helpen. We hopen uiteraard ook andere steden en gemeenten te overtuigen”,aldus Evi Ameele, projectmedewerker van Welbi.

Welbi: flexibel en verzekerd hulp vragen of aanbieden

Mensen die bereid zijn om elkaar (sporadisch, flexibel) met diverse diensten te helpen, kunnen op het platform kiezen uit 6 breed gedefinieerde diensten: vervoer, klusjes, babbel, oppas, digitale ondersteuning en shoppen. Registreren kan via www.welbi.be of via de app. Welbi is toegankelijk vanaf 16 jaar. Wie hulp biedt kan minimum 2 euro en maximum 13 euro per uur vragen, naast extra kosten voor gebruik van eigen materiaal. Hulpvragers betalen, naast de vergoeding aan de hulpaanbieder,een bijkomende vergoeding van 2 euro per uur, die de kosten voor btw, verzekeringen, betalingenadministratie dekt.

FysiekeWelbipunten

Een grote troef van Welbi zijn de fysieke Welbipunten. Op deze locatie kan iedereen terecht met allerlei vragen. Heb je dus vragen of wens je meer informatie? Kom dan zeker langs in een van de Welbi-punten in jouw buurt: WZC De Karmel in Waregem of WZC Mariaburcht in Dentergem.