Welbihack: hou het koel met zelfgemaakte ijsjes

Met de zomer in volle gang is er geen betere manier om af te koelen dan met een heerlijke ijsje. Met deze eenvoudige en gezonde zelfgemaakte ijslolly's kun je genieten van verfrissing op elk moment van de dag. Wij geven jou alvast wat inspiratie mee!

Ingrediënten:

 • Vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, mango, kiwi, bosbessen)
 • Natuurlijke vruchtensappen (zoals sinaasappel- of appelsap)
 • Optioneel: honing, yoghurt of kokosmelk voor extra smaak en textuur

Benodigdheden:

 • Ijslollyvormpjes (te vinden in winkels of online)
 • (Houten) ijslollystokjes

Bereiding:

 1. Bereid het fruit voor: Was het fruit grondig en snijd het in kleine stukjes. Verwijder eventuele schillen, zaden of pitten.

 2. Blend of pureer het fruit: Doe het fruit in een blender of gebruik een staafmixer om het fruit tot een gladde puree te mixen. Als je van wat textuur houdt, kun je ervoor kiezen om het fruit grover te pureren.

 3. Voeg eventuele extra ingrediënten toe: Wil je wat zoetheid toevoegen aan de ijslolly's? Voeg dan een beetje honing toe aan de fruitpuree. Je kunt ook een laagje yoghurt of kokosmelk toevoegen tussen de fruitlagen voor extra smaak en romigheid.

 4. Giet de fruitpuree in de ijslollyvormpjes: Vul de vormpjes met de fruitpuree en zorg ervoor dat je wat ruimte overlaat aan de bovenkant, omdat de ijslolly's uitzetten tijdens het bevriezen.

 5. Plaats de ijslollystokjes: Steek de (houten) ijslollystokjes in het midden van elke vormpje. Zorg ervoor dat ze stevig vastzitten.

 6. Bevriezen: Plaats de gevulde ijslollyvormpjes in de vriezer en laat ze minimaal 4-6 uur bevriezen, of totdat ze volledig hard zijn.

 7. Geniet van je zelfgemaakte ijslolly's: Haal de ijslolly's voorzichtig uit de vormpjes door ze kort onder warm water te houden. Nu zijn ze klaar om te worden gegeten! Je kunt ervoor kiezen om verschillende smaken te combineren of zelfs lagen van verschillende fruitpurees te maken.