Welbi helpt: zijn jouw bloempotten al proper?

Zondag 12 maart is het Plant-een-bloem-dag. Het ideale moment om je bloempotten alvast een goede schrobbeurt te geven. Wij hebben alvast een supertip voor jou!

Waarom bloempotten poetsen?

Voor je nieuwe planten plant, maak je best je bloempotten schoon. Zo vermijd je dat ziektekiemen jouw nieuwe plantjes ziek maken. Een propere pot zorgt ook voor een goede basis, want oude wortelresten kunnen anders de groei van jouw planten verhinderen.

Hoe reinigen?

Onze Welbi-helper Kristine heeft alvast een handige tip:

In maart maak ik mijn bloempotten schoon, met lauw water en een scheutje ontsmettingsmiddel, tegen mogelijke ziektekiemen. Nooit vond ik een goede manier om ze te schrobben; meestal eindigde ik met spierpijn in mijn armen en een paar afgescheurde nagels. Tot ik de wc-borsteltruc ontdekte. Op en top efficiënt, en altijd goed voor een grappig moment, zeker als de buren over de haag loeren. Natuurlijk koop je een verse borstel voor je bloempotten, gebruikt materiaal is geen goed idee.