Welbi helpt je creatief de vakantie door

Met de kerstvakantie voor de deur help jij misschien wel wat buren uit de nood als oppas. Met Welbi bezorg jij hen een superleuke dag!

Als oppas moet je soms creatief uit de hoek komen. Niet elk kind wil hetzelfde spelletje spelen en zeker in de vakantie kunnen de dagen soms lang duren. Als helpende hand wil je hen natuurlijk een leuke dag bezorgen!

We vroegen voor jou aan een aantal van onze helpende handen welke activiteiten zij graag samen met doen met de oppaskinderen.

Ik zorg voor veel afwisseling in de activiteiten. Bouwen met blokken zoals Duplo of Lego vinden veel kinderen leuk. Ook verhaaltjes voorlezen of samen boekjes lezen, zorgt voor veel plezier. Als het kan, ga ik zeker naar buiten. Daar valt heel wat te ontdekken en de buitenlucht is voor iedereen goed.

- Sofia - 

Als er meerdere kindjes zijn, dan probeer ik ze altijd samen te betrekken in het spel. Een gemakkelijke manier is een gezelschapspel spelen zoals memory of Monopoly.

- Noah -

Samen knutselen, schilderen, tekenen of koekjes bakken. Binnen kan het ook leuk zijn! Kinderen helpen graag en zijn trots op het eindresultaat.

- Annelies - 

Als student geneeskunde vind ik het super leuk om met kinderen kleine wetenschappelijke proefjes te doen. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en je kan hen op deze manier ook heel wat kennis bijbrengen.

- Simon -