Welbi helpt: 3 lifehacks bij het schilderen

Heb je na de lentschoonmaak gemerkt dat het tijd is voor een nieuw laagje verf op je muren? Welbi helpt je vlekkeloos op weg met deze 3 lifehacks.

1. Pluisvrije roller

Ga je schilderen met een roller? Gebruik dan eerst een stofroller voor kleding om de losse pluisjes van de verfroller te verwijderen. Zo voorkom je dat die straks in de verf gaan zitten en je oneffenheden op de muur krijgt.

2. Stof de muren af

Voor je begint met schilderen, is het altijd een goed idee om je muren stofvrij te maken. Dit kan met een doekje en een ladder, maar het kan het ook makkelijker. Gebruik die goede oude Swiffer! Zo pak je in één keer een groot vlak mee en kom je ook veilig op hoge plekken en in hoekjes. 

3. Propere verfpot

Wie kent het niet: besmeerde verfblikken, omdat je steeds de kwast langs de rand strijkt? Ook daar hebben we een oplossing voor. Bind een brede elastiek om je verfpot. Als je je kwast in de verf hebt gedoopt, hoef je hem nu niet af te strijken aan de rand van de pot, maar aan de elastiek. Zo druipt de verf gewoon weer de pot in, en dat bespaart veel opruimwerk. In plaats van een elastiek kan je ook een metalen kledinghanger ombuigen en vastplakken op de pot.