Vrolijk de donkere dagen door

Ben jij de donkere dagen ook al zo beu? We geven je graag enkele tips om vrolijke deze dagen door te komen.

Zorg voor voldoende daglicht

Profiteer van elk straaltje (zon)licht. Doe dus zeker je gordijnen open en ga overdag naar buiten als het kan. Ingepakt in een dikke jas is het buiten vaak goed vertoeven.

Ga voor een vrolijke playlist

Wij worden altijd vrolijk van een leuk nummer met bijhorend dansje. Kies dus jouw favoriete nummers, zet ze in een playlist en genieten maar. Voeg af en toe wel een paar nieuwe songs toe zodat je steeds iets anders hebt om naar te luisteren.

Tip: heb je het moeilijk om ’s ochtends uit bed te kruipen als het buiten nog pikdonker is? Stel dan een vrolijk nummer in als wekker. Dan begint je dag zeker goed.

Doe eens iets anders

In de zomer hebben we vaak zin om nieuwe dingen te proberen, maar in de winter minder. De donkere dagen zijn nochtans een uitgelezen kans om een nieuwe (binnen)hobby uit te proberen. Stort je dus deze keer niet op je favoriete Netflix-serie, maar op een paar veelgeprezen filmklassiekers of culturele films. Stimuleer je creativiteit en begin bijvoorbeeld met zelf jouw Kerstkaarten te maken, lees een totaal ander genre boeken dan anders of test in de keuken of er een verrassend goede keukenprins(es) in jou blijkt schuil te gaan.