vzw De Bron in Zottegem eerste Oost-Vlaamse Welbi-organisatie

Vzw De Bron in Zottegem engageert zich als eerste Oost-Vlaamse organisatie voor het online deelplatform Welbi, een initiatief van zorggroep Curando. De Bron zal ook een fysiek Welbipunt inrichten waar iedereen terecht kan.

Curando en zijn partner Cevi lanceerden op 15 maart Welbi. Dit is een door de federale overheid erkend, online deelplatform dat toelaat om, eenvoudig en automatisch verzekerd helpende handen, in de buurt te vinden of zelf aan te bieden.

Samen sterk

“Reeds meer dan 10 jaar bouwt vzw De Bron aan een zorgcontinuüm waarbij iedereen kan genieten van zorg op maat. De samenwerking met Curando past volledig binnen deze visie.” Zegt Giel Meirhaeghe van vzw De Bron.

Ook bij Curando zijn ze enthousiast. “Welbi wil mensen langer én beter in een vertrouwde thuisomgeving laten wonen. De dienst wil bouwen aan een samenleving waarbij zorg betaalbaar blijft en vereenzaming tegengegaan wordt. Ook jonge mensen kunnen genieten van de diensten van Welbi. We zijn opgestart in West-Vlaanderen, maar zijn sinds kort uitgebreid naar heel Vlaanderen. De samenwerking met De Bron past dan ook perfect binnen onze visie.” aldus Lissa Boone, projectmedewerker Welbi.

Welbi: flexibel en verzekerd hulp vragen of aanbieden

Mensen die bereid zijn om elkaar (sporadisch, flexibel) met diverse diensten te helpen, kunnen op het platform kiezen uit 6 breed gedefinieerde diensten: vervoer, klusjes, babbel, oppas, digitale ondersteuning en shoppen.

Registeren kan via www.welbi.be of via de app. Welbi is toegankelijk vanaf 16 jaar. Wie hulp biedt kan minimum 2 euro en maximum 13 euro per uur vragen, naast extra kosten voor gebruik van eigen materiaal. Hulpvragers betalen, naast de vergoeding aan de hulpaanbieder, een bijkomende vergoeding van 2 euro per uur, die de kosten voor btw, verzekeringen, betaling en administratie dekt.

Welbipunt

Een grote troef van Welbi zijn de fysieke Welbipunten. Op deze locatie kan iedereen terecht met allerlei vragen. Dit maakt van Welbi een unieke dienstverlener binnen de deeleconomie. Ook vzw De Bron richt een Welbipunt in gekoppeld aan hun lokaal dienstencentrum (Marie Popelinstraat 8 – 9620 Zottegem). Je kan er terecht van maandag tot en met vrijdag tussen 8u en 17u, zonder afspraak.