Vervoer gepland? Ga dan vlot op weg met Welbi

Plan jij binnenkort een tripje als helpende hand? Ga dan nu vlot op weg met onze tips!

Goed begonnen is half gewonnen

Zoek voor je vertrekt alvast het adres van de hulpvrager én de eindbestemming op. Zo heb je een idee hoe lang het rijden is en welke richting je uit moet. Moet je rekening houden met het spitsuur? Denk hier op voorhand over na zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Er zijn verschillende navigatiemogelijkheden zoals een gsp in je auto, Google Maps, Waze... Sla ook het adres zeker op. Zo kan je meteen alles openen van zodra de hulpvrager in je auto stapt.

Voldoende brandstof?

Je hele voorbereiding is nu klaar, maar het belangrijkste moet je nog checken: je auto zelf. Heb je voldoende brandstof? Werken alle lichten goed? Zijn je banden nog ok? Branden er verdachte lampjes op je dashboard?

Je denkt er niet altijd aan, maar je auto laten nakijken, is heel belangrijk. Zo hoef je je geen zorgen te maken op de baan.

Speciaal vervoer gepland?

Wanneer jouw hulpvrager in een rolstoel zit, is het belangrijk dat jouw auto hier genoeg ruimte voor heeft. Als de rolstoel bv. niet in de koffer kan, dan kan je de hulpvrager eigenlijk niet vervoeren.Denk dus goed na over de noden van de hulpvrager en zorg dat je auto veilig is om hem/haar te vervoeren naar de eindbestemming.

Ontdek je dat je auto toch niet geschikt is ? Vraag aan een vriend of familielid of je hun auto mag lenen, moest deze meer geschikt zijn.