Tuingereedschap opbergen? Dit zijn onze 3 beste tips!

In de tuin is altijd wel iets te doen. Om je tuin optimaal te onderhouden en er zo lang mogelijk van te kunnen genieten heb je goed tuingereedschap nodig. Maar hoe kan je dit nu handig opbergen? Wij delen alvast onze 3 beste tips met jullie!

Maak het zelf met een oude pallet

Heb je veel verschillende soorten tuingereedschap, van grote schoffels tot kleine schepjes? Gebruik dan een oude pallet. Wat als afval wordt gezien in de industrie kan een mooi nieuw leven krijgen in je tuin als mooi opbergobject voor je tuinspullen, handig én duurzaam dus.

Je kan een pallet op verschillende manieren inzetten. Je kan de achterkant dichtmaken met een plank en dan heb je vanzelf een opbergrek. Je kan hem uiteraard ook personaliseren door het pallet op te hangen en er allerlei vakjes en haakjes aan toe te voegen. Aan jou de keuze!

Gebruik een PVC-buis

Geen pallet in de buurt of heb je vooral groot tuingereedschap? Met een stuk pvc-buis kom je al een heel eind. Het enige dat belangrijk is, is dat de doorsnede van de pvc buis breed genoeg is. Je schroeft deze gewoon vast op de achterwand en steekt er zo de stelen in voor het ophangen van je tuingereedschap. Wil je het helemaal overzichtelijk? Label dan je buizen om vlug je gereedschap terug te vinden. Snel en eenvoudig. 

Hang het op voor meer ruimte

Hang je liever jouw tuingereedschap op? Ook daar hebben we de oplossing voor. Organiseren is namelijk de key tot een happy tuinhuis of schuur. Natuurlijk kan je een ophangsysteem kopen om je tuingereedschap aan op te hangen. Er zijn verschillende ophangsystemen verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij bouwmarkten. Maar het zelf maken is natuurlijk zoveel leuker en low budget. Maak zelf haakjes van restjes hout of gebruik een oude hark. Creatief en tegelijk ook nog eens mooi!