Schoolboeken inpakken als een pro: de 5-minuten Welbihack

De zomervakantie loopt ten einde en dat betekent dat het tijd is om je voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. Een van de taken die vaak wordt geassocieerd met het begin van het schooljaar is het inpakken van schoolboeken. Maar maak je geen zorgen, we hebben een slimme en snelle lifehack voor je die het hele proces een fluitje van een cent maakt. Lees verder om te ontdekken hoe je je schoolboeken kunt inpakken als een professional, zonder gedoe en in slechts enkele minuten!

Wat heb je nodig?

 • Schoolboeken
 • Zelfklevend plastic folie (verkrijgbaar bij kantoorbenodigdheden of hobbywinkels)
 • Schaar
 • Plakband

Hoe begin je eraan?

 1. Leg alle materialen klaar voor je begint. Zorg ervoor dat je voldoende plastic folie hebt voor al je schoolboeken.

 2. Rol een stuk plastic folie uit dat langer is dan de lengte van je schoolboek en knip de folie af.

 3. Leg het schoolboek open op de plastic folie, met de voorkant van het boek naar beneden. Zorg ervoor dat het boek ongeveer in het midden van de folie ligt.

 4. Vouw de plastic folie over het boek heen, beginnend aan de ene kant en werkend naar de andere kant. Zorg ervoor dat het folie strak om het boek zit en het volledig bedekt.

 5. Gebruik je handen om voorzichtig over de folie te wrijven en eventuele luchtbellen te verwijderen. Dit helpt ook om de folie stevig om het boek te laten zitten.

 6. Vouw de overtollige randen van de folie naar binnen, vergelijkbaar met het inpakken van een cadeau. Gebruik plakband om de randen veilig vast te zetten en ervoor te zorgen dat de folie goed vastzit.

Waarom folie?

 • Bescherming: De plastic folie biedt een beschermende laag voor je schoolboeken, waardoor ze minder snel beschadigd raken door dagelijks gebruik.
 • Duurzaamheid: De extra laag folie verlengt de levensduur van je schoolboeken, waardoor je ze mogelijk langer kunt bewaren voor toekomstige referentie.
 • Personalisatie: Als je creatief bent, kun je zelfklevend folie vinden in verschillende kleuren en patronen, waardoor je je schoolboeken een persoonlijk tintje kunt geven.