Hoe bewaar jij het evenwicht in je work-lifebalance tijdens je vakantiejob?

Work-life balance lijkt wel hét woord van de laatste jaren. We streven massaal naar een goede balans tussen werk en privé, maar lang niet iedereen lijkt daar naar eigen zeggen in te slagen. Ook bij jongeren en studenten is de zoektocht naar balans niet altijd evident. Welbi geef je alvast enkele tips mee om te balanceren tussen vrije tijd en een vakantiejob.

1. Maak een planning

Plan jouw werkdagen goed in op voorhand. Zo krijg je een duidelijk beeld van je werk- en vrije tijd en ben je zeker dat er voor beide voldoende tijd is voor alle zomerbars en festivals. Koop jezelf een leuke agenda of gebruik een van de vele digitale tools en agenda's op je planning bij te houden.

2. Stel realistische doelen

Heb je nog herexamens of heb je een volledige festivalzomer gepland? Dan is het misschien niet realistisch om ook nog verschillende weken na elkaar te werken. Wees dus realistisch in je planning en zorg er ook voor dat er voldoende rust is. Want wie wil nu niet eens lekker uitslapen of de hele dag in de tuin luieren? Of kies een klusje via Welbi waarbij je zelf kan kiezen waar en wanneer je mensen uit je buurt helpt ;-)

3. Plan productieve rustmomenten

Dit klinkt tegenstrijdig, maar rustmomenten kunnen ook productief zijn voor je mentaal welzijn. Een hele dag Netflixen of scrollen door TikTok lijkt misschien op 'rust', maar je brein staat hierbij niet stil. Je ontvangt heel veel visuele prikkels die je hersenen moeten verwerken. Plan dus liever een yoga-sessie of nog beter: combineer een natuurwandeling met het uitlaten van een hond. Ook hierbij kan je rekenen op Welbi.

 

Zorg er dus zeker voor dat je tijdens de zomermaanden voldoende tijd hebt voor rust, maar ook om bij te verdienen, want al die feestjes zijn natuurljik niet goedkoop. Reken ook zeker op Welbi om eenvoudig én betrouwbaar bij te verdienen in jouw buurt.

Waar en wanneer jij dit wil, flexibel de zomer in!