Gemeente Meulebeke stapt mee in Welbi

Gemeente Meulebeke zet mee de schouders onder het online deelplatform Welbi, een initiatief van zorggroep Curando. Het deelplatform laat toe om, eenvoudig en automatisch verzekerd helpende handen, in de buurt te vinden of zelf aan te bieden.

Samen sterk

Schepen Jean-Marie Gunst: “Bij lokaal bestuur Meulebeke leggen we met gezonde ambitie de lat hoog en houden we de drempel laag. Samen werken we aan een vooruitstrevend beleid op maat van onze inwoners, met een kwalitatieve en optimale dienstverlening als streefdoel. We investeren vooral in het belang en het geluk van de inwoners, onze mensen. In het Meulebeke van onze dromen is het voor de inwoners aangenaam samenleven in een veilige, nette en zorgende gemeente met respect voor alle rangen en leeftijden. Welzijn en gezondheid zijn twee stevige pijlers waarop onze gemeente rust. Mede dankzij Welbi garanderen we een zorgzekere toekomst voor veel senioren in Meulebeke.”

Curando is enthousiast met het engagement. “Welbi wil mensen langer én beter in een vertrouwdethuisomgeving laten wonen. De dienst wil bouwen aan een samenleving waarbij zorg betaalbaar blijft en vereenzaming tegengegaan wordt. Ook jonge mensen kunnen genieten van de diensten van Welbi. De samenwerking met Meulebeke is belangrijk voor ons. Hoe meer mensen we kunnen bereiken met Welbi, hoe beter we ze kunnen helpen. We hopen uiteraard ook andere steden en gemeenten te overtuigen.” aldus Evi Ameele, projectmedewerker Welbi.

Praktische informatie

Mensen die bereid zijn om elkaar (sporadisch, flexibel) met diverse diensten te helpen, kunnen op het platform kiezen uit 6 breed gedefinieerde diensten: vervoer, klusjes, babbel, oppas, digitale ondersteuning en shoppen.Registeren kan via www.welbi.be of via de app. Welbi is toegankelijk vanaf 16 jaar. Wie hulp biedt kan minimum 2 euro en maximum 13 euro per uur vragen, naast extra kosten voor gebruik van eigen materiaal. Hulpvragers betalen, naast de vergoeding aan de hulpaanbieder, een bijkomende vergoeding van 2 euro per uur, die de kosten voor btw, verzekeringen, betaling en administratie dekt.

Bijkomend Welbipunt

Een grote troef van Welbi zijn de fysieke Welbipunten. Op deze locatie kan iedereen terecht met allerlei vragen. De gemeente Meulebeke zal in een latere fase een fysiek Welbipunt openen in de buurt. Meer info volgt later.