Gemeente Dentergem opent bijkomend Welbipunt in Wakken

Gemeente Dentergemzet mee de schouders onderhetonline deelplatform Welbi, een initiatief van de zorggroep Curando. De gemeente Dentergemopent ook een bijkomend fysiek Welbi-punt in het Sociaal Huis, Kasteeldreef 1, Wakkenwaar iedereen terecht kan.

Curando en zijn partner Cevi lanceerden op 15 maart 2022 Welbi. Ditis een door de federale overheid erkend, online deelplatform dat toelaatom, eenvoudig en automatisch verzekerd helpende handen, in de buurt te vinden of zelf aan te bieden.

Samen sterk

Curando is enthousiast met het engagement. “Met Welbi willen we bouwen aan een samenleving waarbij helpende handen letterlijk om de hoek zijn. Iedereen, ook jonge mensen,kunnen genieten van de diensten van Welbi. De samenwerking met gemeente Dentergem is belangrijk voor ons. Hoe meer mensen we kunnen bereiken met Welbi, hoe beter we ze kunnen helpen.” aldus Evi Ameele, projectmedewerker Welbi.

Welbi: flexibel en verzekerd hulp vragen of aanbieden

Mensen die bereid zijn om elkaar (sporadisch, flexibel) met diverse diensten te helpen, kunnen op het platform kiezen uit 6 breed gedefinieerde diensten: vervoer, klusjes, babbel, oppas, digitale ondersteuningen shoppen. Registeren kan via www.welbi.beof via de app. Welbi is toegankelijk vanaf 16 jaar. Wie hulp biedt kan minimum 2 euro en maximum 13 euro per uur vragen, naast extra kosten voor gebruik van eigen materiaal. Hulpvragers betalen,naast de vergoeding aan de hulpaanbieder, een bijkomende vergoeding van 2 euro per uur, die de kosten voor btw, verzekeringen, betalingenadministratie dekt.

Bijkomend Welbipunt

Een grote troef van Welbizijn de fysieke Welbi-punten. Op deze locatie kan iedereen terecht met allerlei vragen. Dit maakt van Welbi een unieke dienstverlener binnen de deeleconomie. In Dentergem is er reeds een Welbi-punt in het woonzorgcentrum Mariaburcht van Curando. Het gemeentebestuur opent een bijkomend Welbi-punt in het Sociaal Huis, Kasteeldreef 1, Wakken zodat iedereen kan geholpen worden zonder grote verplaatsingen. Openingsuren van de sociale dienst : elke werkdag van 9u00 tot 11u00. Afspraak maken kan via de website www.dentergem.be.