5 onmisbare apps bij het tuinieren

April is de perfecte periode om jouw moestuin weer tiptop in orde te zetten en in te zaaien met nieuwe plantjes. Maar wat is ook alweer de beste manier om te zaaien en wanneer kan je genieten van je oogst? Deze 5 apps helpen je een handje.

MijnTuin

Dit is dé topapp voor iedereen die graag in de tuin werkt. De app biedt een overzicht van alle populaire plantensoorten: van aardbeienplantjes tot buxus, hortensias maar ook kruiden zoals munt. Je vindt precies terug hoe de planten verzorgd moeten worden, wanneer hij zal bloeien, hoeveel water de plant moet krijgen en in welke periode u de plant moet snoeien. Download de MijnTuin app voor Android of iOS.

Plantifier

Deze app is heel handig als je niet weet welke plant er in je tuin groeit of welke je gekregen hebt. Met deze app neem je een foto van de plant en je uploadt hem. Vervolgens ziet iedereen die actief is op deze app je foto en kunnen ze reageren. Zo weet je snel de naam van je plant.  

Pokon

Pokon is een relatief nieuwe app voor de tuin. Pokon biedt veel filmpjes met uitleg over plantverzorging en gazononderhoud. Ook geeft de app precies aan welke voeding geschikt is voor uw planten. Na het installeren van Pokon kan je kiezen uit verschillende hoofdcategorieën: moestuin, siertuin, gazon en/of kamerplanten. Je geeft aan welke soort planten je hebt;  waarna de app allerlei interessante filmpjes selecteert over het snoeien en water geven van je planten.

Koubachi

Vergeet je soms je planten water te geven? Daarvoor is er deze app. Hij zegt precies wanneer je je planten moet verzorgen. Dit is zowel voor binnen als buitenplanten. Nadat je de app geïnstalleerd hebt kan je alle planten die je hebt in je virtuele tuintje neerzetten. Je moet ze wel een naam geven. Vervolgens dien je voor elke plant in te vullen of hij binnen of buiten staat en wanneer hij voor het laatst water heeft gehad, en de app doet de rest! Je krijgt telkens per plant een notificatie als het tijd is om deze water te geven of te bemesten. Er wordt ook rekening gehouden met het klimaat en de weersomstandigheden.  

Dr. Panda moestuin

Tuinieren is niet alleen leuk voor volwassenen, ook kinderen vinden dit een toffe activiteit. De app Dr. Panda Moestuin combineert een virtuele moestuin met heel wat educatieve weetjes. Van het verwijderen van beestjes en onkruid tot harken, zaadjes planten, water geven en oogsten: dit virtuele moestuintje is leuk en leerzaam.